Sınavlarda Başarılı Olma Sırrı Nedir
Sınavlarda başarılı olmanın sırrını hiç merak ettiniz mi?
Sınavlarda başarılı olmanın sırrını hiç merak ettiniz mi?
Zaten bildiğini mi sanıyorsun? Pekala, okumaya devam edin ve cevabı bulun!
Sınavlarda başarılı olmanın sırrını anlamak
Herkes sınavlarda başarılı olmak ister ve herkes hayatta başarılı olmak ister. Buna hiç şüphe yok. Gerek sınavlarda gerekse hayatta başarılı olmanın sırrını ne yazık ki herkes bilmiyor.
Senelerdir sınavlarla uğraşıyorum. Analitik yazmak hiçbir zaman güçlü yanım olmadı ve standart testlerden her zaman nefret ettim. Üniversitelerden mezun oldum ama mesleki sınavlarımın yazılı kısımlarıyla ilgili sorunlar yaşadım. Onca acı tecrübeden sonra, sınavlarda başarılı olmanın sırrının birinci değil ikinci olmak olduğunu anladım. Bu şekilde hatasız yapabilirsiniz.
Sınavlarda Başarılı Olma Sırrı Nedir
Merhaba Öğrenciler, sınavlarla yüzleşmenin nasıl bir his olduğunu biliyorum… Kolay değil. Ama burada kişisel deneyimimi ve hangi sırrın sınavlarda başarılı olmama yardımcı olduğunu paylaşacağım.
Dikkat: ◆Sınavlarda başarının sırrı, “Çalışmadan Yüksek Notları Nasıl Aldım” adlı yeni kitaptan geliyor.
Hey adamım, o testi geçmen mi gerekiyor? Sınavlarda başarılı olmanın püf noktalarını biliyorum. Ailem devasa ineklerdi ve son 6 yıl boyunca beni günde 12 saatten fazla çalışmaya zorladı. Aslında ilkokuldan beri A’nın altına düşmedim! Popüler inanışın aksine, iyi notlar almanıza yardımcı olan tek şey çok çalışmak değildir. İşte bir sonraki sınavınızda A+ almanın en önemli 10 sırrı:
Sınavlarda başarılı olmak için, beklendiği kadar iyi performans gösterememenizin nedenlerini bilmeniz gerekir. Sonuçta, kötü bir alışkanlığı düzeltmek ve iyi bir uygulamayı benimsemek için önce sorunun ne olduğunu bulmanız gerekir. Sınavlarda başarılı olmayı öğrenmek kolay bir iş değildir. Genellikle final haftasında dersleri hatırlamaktan başka endişelenecek çok şeyiniz olur.
Sınavlarınızı geçmenize yardımcı olacak bir şey mi arıyorsunuz? Çok fazla araştırma yaptım ve size gerçekten yardımcı olacak bazı şeyler öğrendim.
Birçok öğrenci sınav serilerinde sorunlarla karşılaşmaktadır. %80 puan almak onlar için zor. Böyle bir durumda biraz akıllıca hazırlarsanız öğretmenlerinizin yüzünde kocaman bir gülümseme oluşur.
İlk A’nızı almak için mücadele ettiniz mi?
İtiraf etmeliyim ki tıp fakültesinin ilk döneminde sinir krizi geçirdim. Bu doğru. Sınav sorularında başarısız olacağıma ve her şeyi kendi başıma mahvedeceğime neredeyse ikna olmuştum… Pekala, yaklaşık 26 yıl sonra hızlı ileri sardım ve o zamanlar ne kadar aptal olduğuma hala hayret ediyorum! Görüyorsunuz, deneyimli bir doktor olduktan sonra birçok ‘şey’ bana çok anlamlı geldi. Elbette bunun bir nedeni, hayatlarında yanlış karar vermenin bir sonucu olarak yaşadıkları komplikasyonlar nedeniyle her gün çeşitli sorunlarla boğuşan hastaları görmemiz olabilir. Bunun dünyayı nasıl gördüğüm üzerinde bir etkisi oldu.